Szegedi Ferencesek

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Honlap Aktuális Hírdetések 2012. május 27. Pünkösdvasárnap

2012. május 27. Pünkösdvasárnap

Email Nyomtat PDF

 
 
 

2012. május 27.


Pünkösd, a Szentlélek eljövetelének ünnepeHolnap, Pünkösdhétfőn hétköznapi rend szerint este 6 órakor lesz csak szentmise.


Május hónap minden estéjén a szentmise után ünnepélyes Mária-köszöntőket tartunk. Az énekekről, koncertekről részletes programot a hirdetőtáblán és honlapunkon olvashatunk.


Ma (vasárnap) este a litánia után, 19 órai kezdettel a horvátországi Rozenice kórus hangversenyét hallhatjuk.


27.-én, hétfőn este Csányi Ildikó és növendékei adnak koncertet „A szentek örömujjongása” címmel, szintén 19 órakor.


Akik még az idén szeretnének házasságot kötni templomunkban és még nem jelentkeztek az irodán, hirdetjük, hogy június 9-én, szombaton egész napos intenzív jegyeskurzust tartunk a plébánián.


A családok közös Mária köszöntője május 31.-én, csütörtökön lesz.


A Plébániai Vidám Családi Nap június 2.-án, szombaton lesz. A program reggel 9 órakor kezdődik csapatalakításokkal. 18 órakor hálaadó szentmise, utána tábortűz Részletes program a faliújságon és honlapunkon olvasható.


Június 3.-án, jövő vasárnap de. 10 órától koncert lesz dr. Magdits Lajos tiszteletére, abból az alkalomból, hogy 50 éve gyógyítja az alsóvárosiakat. A koncerten fellép a Vox Nova Énekegyüttes, Pannonhalmi Ádám – orgona; Pukánszky Judit és Farkas Gabi – ének; Pukánszky Anna – gitár; Bogáthy Julcsi – ének és próza. Részletek a honlapunkon olvashatóak.Előre hirdetjük, hogy június 9.-én, szombaton Klebersberg-telepen szent Antal búcsú, a szentmise 11 órakor kezdődik.


Előre hirdetjük, hogy szintén június 9.-én, szombaton a Dómban de. 10 órai kezdettel Gyulay Endre hálaadó szentmiséje lesz püspökké szentelésének 25. évfordulóján


Előre hirdetjük, hogy június 10.-én, vasárnap a mi Urunk Jézus Krisztus Testének és Vérének ünnepe, Úrnapja. Az ünnepi szentmise de. 10 órakor kezdődik, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk a kecskéstelepi és gyálaréti testvéreket is!


Már reggel 6 órától lehet a sátrakat díszíteni. Az Úrnapi sátorok feldíszítéséhez kérjük a testvéreket, hogy minél többen jelentkezzenek az irodában, és kérjük azt is, hogy minél több virágot, vagy virágszirmokat hozzanak péntek délutánra, vagy szombat délelőttre a sekrestyébe. A körmenet vonalán fognak virágszirmokat hinteni azok a gyermekek, akik idén elsőáldoztak.A MAGYAR HŐSÖK EMLÉKNAPJÁT minden év május utolsó vasárnapján tartják Magyarországon. Eredete az 1917. évi VIII. törvényre vezethető vissza. Ebben mondták ki először, hogy nemzetünk hősi halottainak kegyeletteljes tiszteletét megfelelő módon kifejezésre kell juttatni. A szocialista Magyarországon e napot nem ünnepelték.

A Magyar Köztársaság Országgyűlése a magyar nemzet soha el nem múló hálája jeléül, a ma élő és a jövő nemzedékek okulására, a hősök dicsőségére a 2001. évi LXIII. törvény alapján minden esztendő május hónapjának utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánította.

 

Neumann-ház – Irodalmi Szerkesztőség