Szegedi Ferencesek

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Társ Torna

Email Nyomtat PDF
Ideje:    2011. II. 15.-től 2011. XI. 30.-ig összesen 60 alkalommal
Helyszín:    Alsóvárosi ferences rendház


A mai világban a nők szerepe a családban meghatározó és a legfontosabb betöltendő feladata még mindig az anyaság, a családi tűzhely melegének biztonságának megteremtése és megőrzése.
E fontos életfeladatuk mellett sokat tehetnek azért, hogy gyermekeiket egészséges életmódra neveljék és megtanítsák őket a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltésére.
A gyermek egyik legfontosabb lételeme a mozgás és ezt fenntartani, megőrizni a szülők felelőssége. A mai kor gyermekeit leginkább példamutatással lehet hatékonyan nevelni és szülőként, nevelőként egyre többször a következő elv szerint lehet érvényesülni: „Azzal nevelünk, amik vagyunk.”
Ahhoz, hogy hitelesen tudjunk egy gyereket mozgásra szoktatni, magunknak kell példával elöl járni. Ebben az anyáknak kiemelt szerepük van, mert amíg az apák igyekszenek a család anyagi biztonságát megteremteni, az anyák vannak legtöbb időt a gyerekkel és nekik kell sokmindenre megtanítani őket.
A nőkre sok feladat hárul és ahhoz, hogy hitelessé tudjanak válni gyermekeik előtt, időt és energiát kell szánniuk  sajátmagukra is . Nagyon fontos a testi- lelki harmónia. Ehhez nagyban hozzájárul, ha egy anyuka megtalálja a módját, hogy a lelke mellett a saját testét is karban tudja tartani.
A családanyák azonban nehezen szánják rá magukat, hogy modern fitness termekbe elmenjenek. Szívesebben keresik magukhoz hasonló beállítottságú nők társaságát, ahol a közösség összetartó ereje sokat segít nekik, hogy ezen a téren is legyen erejük, kitartásuk a fejlődésre, szinten tartásra.
Közösségünk által szervezett foglalkozásainkon ezt meg tudják valósítani, ahol felszabadult, baráti légkörben mindezt megélhetik és támogatást kapnak ilyen irányú igényeik kielégítésében.
Ha fizikai téren fejlődni tudnak és erősödnek, az önbizalmat, erőt ad, hogy nyugodtak, magabiztosak legyenek és jobban bírják a lelki megterheléseket is. Ha nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, az kivetítődik a családra is, ezáltal eredményesebben meg tudnak felelni a társadalom által állított elvárásoknak is.
Az első és legfontosabb célja a foglalkozásoknak, amelyek hetente 2x 60 percesek, a kondícionális és koordinációs képességek  fejlesztése illetve szinten tartása. Erre nagyszerű lehetőséget nyújtanak a zenére végzett aerobik gyakorlatok, amelyeket különböző szerekkel lehet még színesebbé tenni.
Emellett nagyon fontos a kialakult testtartáshibák, deformációk korrigálása és megelőzése. A testtartásjavító gyakorlatok elsajátításával nemcsak a saját, hanem családjuk egészségének megőrzését is megtanulhatják.
Ha ezeken az órákon a nők sikerélményben részesülnek azáltal, hogy saját kitartásukat, ügyességüket felszabadult légkörben képesek fejleszteni és megőrizni, azt kellő hitelességgel tudják átadni a családjukban a rájuk bízottaknak is. Ha megértik a mozgás fontosságát és jelentőségét, hatalmas lépéseket tudnak tenni saját családjuk egészségének megőrzéséért.
A sikerélményük a nőiességük megélésében is nagy segítséget jelent, hiszen fittebbek, csinosabbak lesznek, ami pozitív töltést ad nekik és ez a család egységének megőrzésében is fontos szerepet tölt be.
Ha egy családanyának megvan a megfelelő önértékelése a társadalom tükrében anya és nő szerepében egyaránt, akkor hatékonyabban tud közreműködni minden szerepében és saját példával valóban egészséges családot tud NEVELNI.
 

Naptár

« < Augusztus 2013 > »
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
« < Szeptember 2013 > »
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Események

Nincs esemény
Banner