Szegedi Ferencesek

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Honlap Újdonságok Az EU bünteti a keresztény elveket

Az EU bünteti a keresztény elveket

Email Nyomtat PDF

Az EU bünteti a keresztény elveket

 

Ez év elejétől Magyarországon új alkotmány lépett hatályba, amely a kereszténységet a nemzeti identitás alapjának nevezi és a gyermekek védelmét már a fogantatás pillanatától deklarálja, valamint támogatja a házasságot, mint egy férfi és egy nő életközösségét. Az EU le akarja állítani a pénzügyi támogatást Magyarországnak, ha ezt a házassági kitételt el nem törli. Az Európai Bizottság kiadott egy nyilatkozatot melyben azzal fenyeget, hogy lépéseket tesz Magyarország ellen az új alkotmány miatt, amelyet elemzésnek vetett alá, hogy összhangban van-e az uniós jogokkal.

 

Shenn J. Boquet atya, a Human Life International  elnöke, felszólította Magyarország vezető politikusait, hogy álljanak ellen a megfélemlítésnek, folytassák erőfeszítéseiket az élet kultúrájának felélesztéséért a társadalomban, melyet az abortusztörvény miatt hosszú távon populációs hanyatlás fenyeget. Azt mondja: „Ez egyszerűen zsarolás. Az EU lényegében számos tagját pénzügyileg gyenge helyzetben tartja, majd „segítséget” kínál olyan feltételek mellett, amelyek súlyosan megsértik az állam szuverenitását és kultúráját.”

 

Boquet atya azt is megjegyezte, hogy az egész világ keresztényeit ösztönzi a magyarok törekvése, akik ellenállnak az európai élet – és családellenes szekuláris áramlatnak. „Felháborító, hogy a nem megválasztott bürokraták az EU-ban arra kényszerítik Magyarországot és más tagállamokat, hogy részeseik legyenek a lassú öngyilkosságuknak, ahelyett, hogy arra törekednének, hogy megerősítsék az egyetlen olyan intézményt, mely jövőt nyújt – a hagyományos családot.”

(claritatis.cz, TK KBS-4/12)

 

Forrás: Mária Kora 2012. 1. szám