Szegedi Ferencesek

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Honlap Aktuális Hírdetések 2012. április 29. Húsvét 4. (Hivatások) vasárnapja

2012. április 29. Húsvét 4. (Hivatások) vasárnapja

Email Nyomtat PDF

2012. április 29.Húsvét 4. (Hivatások) vasárnapja

Búzaszentelő (Könyörgés jó termésért)


Május 5.-én, szombaton de. 10 órakor az Alsóvárosi Temetőben emléktáblát avatunk az abortusz áldozatainak emlékére.


Jövő héten, május 1. vasárnapja, Anyák napja. Foglaljuk imádságainkba az Édesanyákat és a Nagymamákat!

A jövő vasárnapi perselyadományokat a ferences növendékek nevelésére ajánljuk fel.

(hirdetés külön lapon)

Május hónap minden estéjén a szentmise után ünnepélyes Mária-köszöntőket tartunk. Az énekekről, koncertekről részletes programot majd a hirdető táblán olvashatunk.Előre hirdetjük, hogy a hagyományos Szécsény-Mátraverebély-Szentkúti Pünkösdi férfizarándoklatra, ami május 25.-28. (péntek-hétfő) között lesz, Magyar Misinél lehet jelentkezni. Jelentkezési határidő május 19.Előre hirdetjük, hogy a Fokolare Mozgalom fiataljainak együttese, a „Zöld Gomb” május 13.-án vasárnap este 8 órától koncertet ad az Alsóvárosi Kultúrházban. Részletek a faliújságon és honlapunkon olvashatók.Adónk kétszer 1 %-áról rendelkezhetünk. Az első 1 %-ot ajánljuk fel a Magyar Katolikus Egyház javára, a második 1 %-kal lehetőségünk szerint a „Szeged Alsóváros Kultúrájáért Alapítvány”t támogassuk, amelynek fő profilja a plébániai szegénykonyha működtetése. Bővebb információ a kihelyezett szórólapokon található.


Kedves Testvérek!Az a fiatalember, akit ma Szent Ferencként ismerünk és szeretünk, 800 évvel ezelőtt egy sajátos arcot adott az egyháznak. Ferenc egyszerű habitusa nem csak színében volt más, mint az akkori egyház viselete, sokkal inkább belső habitusa, vagyis lelkülete, hozzáállása volt más. Talán ti is észrevettétek, hogy azok a testvérek is, akik plébániátokon a ti szolgálatotokban állnak, valami sajátosat hordoznak. Miben is lehet ezt megragadni?

Amire igyekszünk hangsúlyt helyezni, az a

plébánia mögött álló és imádkozó ferences közösség,

a sok gyóntatásban isten irgalmának továbbadása,

Isten üzenetének, az evangéliumnak egyszerű továbbadása, és talán az

a derű, ami kifejezi, hogy Istennel és Istennek élni: jó!Kérünk benneteket, ha úgy érzitek, hogy ez a ferences lelkipásztorkodás jó, és szükségetek van rá, viseljétek a szíveteken ferences növendékeinket, imádkozzatok értük gyakran, kérjétek az aratás Urát, hogy küldjön másokat is Ferenc közösségébe, biztassatok minket jó szóval, bátorítással, akár kritikával is.

Ha esetleg anyagiakkal is támogatni akarja valaki a ferences növendékek képzését, kérjük, hogy a jövő vasárnapon, május 6-án dobja a perselybe adományát.Hálás köszönettel a ferences testvérek nevében:Magyar Gergely

tartományfőnök