Szegedi Ferencesek

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

H2009.10.18

Email Nyomtat PDF

Évközi 29. vasárnap

2009. október 18.

 

 

Vasárnap A perselyadományokat a missziók 

javára küldjük el. Köszönjük az

adományokat.

 

1.    Kérjük a testvéreket, ha tudnak olyan betegről, aki nem tud szentmisére jönni és örömmel venné, ha gyakrabban áldozhatna, jelezzék az irodán lakcímét és telefonszámát.

2.    Október 22-én 19.30-kor első alkalommal lesz zongorahangverseny templomunkban. Az előadók, Bálint Zuzsanna és Kerényi Mariann műsorát a plakátokon olvashatjuk.

3.    Ifjú házasoknak közösségi alkalmakat hirdetünk, kérjük azokat, akik ezen szeretnének résztvenni Dénes testvérnél jelentkezzenek. Az első találkozó november 7-én lesz.

4.    Október 23-án az iroda zárva lesz.

5.  November 16-án bevonják a papír 200.- Ft-osokat. Kampányt hirdetünk „Baráti forintok” elnevezéssel, amelynek célja, hogy a ferences közösségekben és azok szűkebb-tágabb környezetében – rendházaknál, plébániákon, iskolákban és máshol – összegyűjtsük a még kint lévő bankjegyeket. Az összegyűlt adomány annál a közösségnél marad, amelyik azt összegyűjtötte, annak felhasználásáról is maga dönt. A templomban „Baráti Forintok” plakáttal borított papírdobozt helyeztünk el az újságos persely melletti asztalon.

6.  Előre hirdetjük, hogy az Egyházmegyei Családnap november 7-én lesz Csengelén. Jelentkezési lapokat később teszünk ki. Továbbá az Egyházmegyei Családpasztorációs Iroda hirdeti, hogy azoknak a házaspároknak, akiknek szükség van párkapcsolatuk rendezésére lehetőségük van családterapeuták segítségét igénybe lehet venni. A MÉCS családegyesület szervezésében gyereküket egyedül nevelők és elváltak részére lelkigyakorlat lesz Budapesten, a jelentkezésről az irodában lehet érdeklődni.

7.  Az október 19-i Nagyszínházban Szent Ferencről tartandó előadásról a kitett plakátokon lehet tájékozódni.

8.  A héten 19-én Alkantarai Szent Péter, 23-án Kapisztrán Szent János ünnepe lesz.