Szegedi Ferencesek

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Honlap Aktuális Hírdetések 2012. február 12., Évközi 6. vasárnap

2012. február 12., Évközi 6. vasárnap

Email Nyomtat PDF

    Hirdetés 2012. február 12-én, Évközi 6. vasárnapon  1. Házasság Hete szegedi programjait megnyitó szentmisét a Házasság Világnapján, 2012. február 12-én vasárnap délután 4 órakor a Szegedi Dómban Blanckenstein Miklós atya, az esztergomi szeminárium rektora celebrálja.

  2. Szerzetesek a szerzetességről sorozat keretében dr. Deák Viktória Hedvig nővér mutatja be a domonkos rendet, mesél a rend történetéről, a nővérek mindennapjairól. Az előadásra elkísérik a hódmezővásárhelyi nővérek, akiktől az előadás végén kérdezhetnek is a testvérek. Az összejövetel: 2012. február 18-án 19 órakor a szegedi Minorita templom nagytermében lesz.

  3. Azok a fiatalok, akik 2012-ben szeretnének összeházasodni, jelentkezzenek az irodában jegyesoktatásra. Évente egy kurzust tudunk tartani, ami idén február 23.-án kezdődik.

  4. Előre hirdetjük, hogy február 22-én hamvazó szerdával megkezdődik a nagyböjt, a bűnbánati időszak. Az esti szentmisét ezen a napon a templomban tartjuk. Szerdán és a következő vasárnap a szentmisék után a bűnbánat kifejezéseként hamuval meghintjük a testvéreket. Ez a nap egyben szigorú böjti nap, ez azt jelenti, hogy 18-60 éves korig csak háromszor szabad étkezni, és egyszer jóllakni, 14 éves kor­tól pedig ezen a napon és nagyböjt péntekjein hústól kell tartózkodni. Péntekenként 17 órakor keresztúti imádságot végzünk a templomban. Melyet az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a plébániai közösségek vezetnek. A keresztút alatt gyóntatás is lesz.

  5. A gyermeklelkinap március 3-án, szombaton délelőtt lesz. A felnőtt lelkigyakorlat pedig március 24-25-én Böjte Csaba atya vezetésével.

Utoljára frissítve ( 2012 április 05., csütörtök 13:28 )