Szegedi Ferencesek

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Honlap Újdonságok Hit és Fény közösség bemutatkozása

Hit és Fény közösség bemutatkozása

Email Nyomtat PDF

Tisztelt Szülők!

Szeretettel hívja és várja Önöket a Tiszavirág közösség!

Hová tartozik ez a közösség?

A közösség a Hit és fény nemzetközi ökumenikus szervezethez tartozik. Magyarországon az eredetileg Franciaországban gyökerező szervezet 25 éve létezik, jelenleg 20 közösséggel országszerte. A szegedi Tiszavirág közösség 2011 januárjában indult és azóta is aktívan működik.

Mivel foglalkozunk?

Havonta egy alkalmat tartunk egy hétvégi közösen megbeszélt időpontban, amin beszélgetünk, éneklünk, imádkozunk, játszunk, kézműveskedünk, teázunk és sütizünk. Minden alkalomnak van egy adott témája, amit interaktív módon, minél szemléletesebben próbálunk feldolgozni. Az alkalom kb. 2-3 óra hosszát vesz igénybe, helyszíne a Szent Imre Szakkollégium (Londoni krt. 13).

Tavaly tartottuk meg az első ötnapos táborunkat Tokaj környékén egy kis faluban. A táborba sok színes programmal vártuk a gyerekeket/fiatalokat: befőzés, szalonnasütés, fagyizás, játszóterezés, borkóstolás, séta, túra, várnézés, kézműves foglalkozások, motormúzeum stb. Következő táborunk helyszíne Kecskemét lesz.

Mi a célunk?

Egy baráti társaság kialakítása, amiben egyenrangú tagok a fiatal sérültek, a szülők, a testvérek és mi egyetemisták.

Kiket várunk?

Mindenkit! Az egész családot, azaz 10-30 év közötti sérült (súlyosság mértékétől függetlenül) fiatalokat, szüleiket és testvéreiket.

A következő alkalmunkról, táborunkról, közösségünkről érdeklődni lehet

Holcz Áginál (+36-20-7700-834, Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet )

Majoros Zsuzsinál (+36-30-2397-728, Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet ) (közösségvezetők)

és Koósné Marikánál (+36-30-3273-104, Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet ) (Koós Dani édesanyja)

Május 20-án perselyeznek a mise végén. fr. Kamill