Szegedi Ferencesek

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Honlap Újdonságok Pünkösdi Férfizarándoklat

Pünkösdi Férfizarándoklat

Email Nyomtat PDF

Meghívás a férfi zarándoklatra


Szeretettel hívom azon férfiú barátainkat, akik rendelkeznek annyi szabadidővel, bátorsággal, lelkesedéssel, kitartással hogy, részt vegyenek a májusi pünkösdi Szécsény-Szenkúti zarándoklaton.


Részvételi korhatár nincs (a legfiatalabb jelenleg 5 éves, a legidősebb 84 éves).


Egy kis leírás a zarándoklatról:


Indulás május 25-én Mátyás térről kb. 16-17 óra között ( megbeszélés szerint ). Utazás egyénileg, uticél Szécsény. Itt mindenki által vitt vacsora közös elfogyasztása után a saját laticeren és hálózsákban történik az alvás a hittanteremben.


26-án, szombat hajnalban csatlakozunk a gyalogos menethez, ami a templom előtti térről indul. Amit vinni kell: kétszeri étkezés, egy flakon víz, esőkabát, sapka nap ellen, némi nasi kalóriának (keksz, csoki, szőlőcukor, citrom). Van egy kísérő autó, ami a szécsényiek táskáit viszi és a szódát szállítja, amiből pótolni lehet az ivóvizet. Lesz egy másik járművünk, a kisbusz, amit Kamill testvér vezet. Ha valaki elfárad, akkor ezzel folytathatja az utat, pihenhet egyet a következő találkozási pontig. Amit a kisbusz szállít: hálózsák, táskáink, amiben hozható csere ruházat (esetleg kettő is), lábbeli és élelem, amit vasárnap visszafelé gyaloglás közben a pihenő helyen fogyaszthatunk el.

Szentkútra érve elfoglaljuk a szállásunkat, ami az épület alagsorában lesz, majd átmegyünk a szécsényiek szállására, ahol egy tál gulyással vendégelnek meg minket is (kb. 15 óra).


Lehetőség van az esti misén részt venni, 18 órai kezdettel. A gyerekekre ne legyen senkinek gondja, mert ők játszanak, fociznak vagyis feltalálják magukat, az időt ki fogják használni. A mise után elmegyünk közösen megvacsorázni a rendház étkezőjébe.
Vacsora után szabadprogram: férfiaknak pl. vattacukrozás, gyerekeknek zsebpénzükből való némi vásárlási lehetőség.


Vasárnap közös reggeli, majd pakolás. Ünnepi mise 10 órai kezdettel (ide érdemes hozni a harmadik öltözéket de nem kötelező).

12 órakor indul vissza Szécsénybe a menet, kb 20 órakor érünk oda.

Amikor megérkezünk, kapunk vacsorát és másnap reggelit.

A reggeli elfogyasztása után pakolás és ki-ki tetszése szerint indulás haza.


Várható költsége előreláthatólag

  • 14 éves korig 4.100 Ft

  • 14 éves kor felett 4.600 Ft.

Ezen összeg tartalmazza: 3 éjszaka szállást, 2 vacsorát és 2 reggelit, 1 adag gulyást, és szódavízet.


Mindenkit szeretettel várunk !


Érdeklődni a plébániai irodán is lehet, és persze nálam is.

Üdv: Magyar Mihály 20/77-69865