Szegedi Ferencesek

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Honlap Aktuális Hírdetések 2012. május 13. Húsvét 6. vasárnapja Tömegkommunikációs világnap

2012. május 13. Húsvét 6. vasárnapja Tömegkommunikációs világnap

Email Nyomtat PDF

2012. május 13.

Húsvét 6. vasárnapja

Tömegkommunikációs világnap

Jövő vasárnap Urunk mennybemenetelének ünnepe lesz.


Május hónap minden estéjén a szentmise után ünnepélyes Mária-köszöntőket tartunk. Az énekekről, koncertekről részletes programot a hirdetőtáblán és honlapunkon olvashatunk.

12.szombat: 19.00 VONÓS-HANGVERSENY - Szöllősy Quartett „A szív dallamai”

14.hétfő: 19.00 KÓRUSHANGVERSENY XVI-XVII. sz. magyar egyházi anyagból - Canticum Novum Kamarakórus

15.kedd: 19.00 Csanádi László DLA orgonaművész ORGONAHANGVERSENY

19.szombat: 19.00 HÁRFÁS HANGVERSENY


A Fokolare Mozgalom fiataljainak együttese, a „Zöld Gomb” ma (vasárnap) este 8 órától koncertet ad az Alsóvárosi Kultúrházban. Kapunyitás 7 órakor! Részletek a faliújságon és honlapunkon olvashatók.

Előre hirdetjük, hogy a hagyományos Szécsény-Mátraverebély-Szentkúti Pünkösdi férfizarándoklatra, ami május 25.-28. (péntek-hétfő) között lesz, Magyar Misinél lehet jelentkezni. Jelentkezési határidő május 19.

Akik még az idén szeretnének házasságot kötni templomunkban és még nem jelentkeztek az irodán, hirdetjük, hogy június 9-én, szombaton egész napos intenzív jegyeskurzust tartunk a plébánián.

Az adóbevallások leadásának határideje május 20., jövő vasárnap.

Adónk kétszer 1 %-áról rendelkezhetünk. Az első 1 %-ot ajánljuk fel a Magyar Katolikus Egyház javára, a második 1 %-kal lehetőségünk szerint a „Szeged Alsóváros Kultúrájáért Alapítvány”t támogassuk, amelynek fő profilja a plébániai szegénykonyha működtetése. Bővebb információ a kihelyezett szórólapokon található.

A szegedi Tiszavirág közösség, - amely tagja a Hit és Fény nemzetközi ökumeniku szervezetnek, - sérültekkel foglalkozik. Közösségépítő programjaikra, működésükhöz adományokat gyűjtenek. A szentmise után képviselőikkel lehet találkozni a templom előtt. A közösségről bővebb információk a faliújságon és honlapunkon olvasható.