Szegedi Ferencesek

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Honlap Újdonságok Nyári programok, lelkigyakorlatok az Életrendezés Házában

Nyári programok, lelkigyakorlatok az Életrendezés Házában

Email Nyomtat PDF

Életrendezés Háza programjai

 

2012Június 1-3. Lásd derűsen az életet!

Vezeti: Illés Albert SJ

Újuljatok meg lélekben és érzületben, s öltsétek magatokra az új embert, aki az Istenhez hasonlóvá alkotott, megigazult és valóban új teremtmény.(Ef., 4,23)

Egyedül az elavultak felszámolásával lehet eljutni az életre… senki sem tud önmagától és önerejéből megszabadulni a bűntől, és önmaga fölé sem emelkedhet senki. Mindenki rászorul Krisztusra, mint példaképre, mesterre, szabadítóra, Üdvözítőre és életkeltőre.” (Ad gentes…)

Gondolja ugyanis meg mindenki, hogy annyira fog előre haladni az összes lelki dologban, amennyire kivetkőzik önszeretetéből, önakaratából, és önérdekéből.” (Szt. Ignác Lgy. 189.)

Milyen az életed? Derűs, vagy már mindenbe belesavanyodtál? Érdemes a derűt felfedezned magadban! Mindhárom az újra evangelizálás szellemében, Szent Ignác útmutatását követve és figyelve, a II. Vatikáni Zsinat segítő ajánlásait szem előtt tartva történik, imával, elmélkedéssel, és a szent liturgiával együtt.

Teljes költség: nem keresőknek: 9.450.-Ft; keresőknek: 10.750.-Ft

Június 14-17. Jézus Szentséges Szíve – Isten szeretetének és irgalmasságának forrása és tükre

Kísérő: Nemeshegyi Péter

Prédikált lelkigyakorlat Jézus Szentséges Szívével a központban.

Teljes költség: nem keresőknek: 13.850.-Ft; keresőknek: 15.800.-Ft

Július 2-6. Pihenjen, nyaraljon az Életrendezés Házában!

Évről – évre fokozódó igény van arra, hogy akik már megfordultak nálunk szeretnének visszatérni pihenés, nyaralás céljából, egyénileg vagy családjukkal együtt. Erre szeretnénk a fent megadott napokkal lehetőséget biztosítani. E kijelölt időszakban ki-ki annyi napra jelentkezhet, amennyire szeretne. Igény szerinti ellátást biztosítunk, nincsenek kötött és szervezett programok, mindenki szabadon, kedve szerint töltheti idejét. Örömmel hívjuk és várjuk azokat is, akik még nem voltak házunkban.

Július 16-22. Jézusi gyaloglás. /Test és lélek imája/

Vezeti: Hofher József SJ, Molnár Renáta (személyi edző, nordic walking oktató)

Szinte evidencia, hogy a lelkigyakorlat kizárólag szellemi, lelki valóságunknak szól, pedig Jézus Krisztus az Isten Fia megtestesült és testében is velünk volt, így támadt fel, sőt így táplál minket.

Ez a lelkigyakorlat egy keresztény életmód programot kínál, megszólítva teljes emberségünket. Ez a pár nap szeretne segíteni abban, hogy a hétköznapokban miként tudnánk beépíteni az életünkbe az imádságot és a mozgást. Tehát nem zarándoklat, hanem sokkal inkább egy mozgásban is elsajátítható imamód.

Jelen lelkigyakorlatunk a szemlélődő-Jézus imával és azészaki gyaloglástechnikájával próbál segíteni testi-lelki valóságunk egészséges egyensúlyának fenntartásában.

A fiatal felnőttektől kezdve mindenkit várunk, aki szeretné megtapasztalni a Jézussal való gyaloglás örömét. Időseket, kisebb betegségekben szenvedőket is szívesen látunk, akik nyitottak voltak eddig is a sétára, gyaloglásra.

Teljes költség: nem keresőknek: 31.000-Ft; keresőknek: 37.000.-Ft

Jelentkezés erre a lelkigyakorlatra: Molnár Renáta: +36-30-687-9203 Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet

Augusztus 7-12. Személyesen kísért Szent Ignác-i lelkigyakorlat

Kísérők: Bayer Róbertné (Mari), Fodor János (plébános) Török Csaba

Korhatár: 20 – 40 év

Aki egy pillanatra csöndben marad, és magába tekint, többnyire különböző érzéseket, cikázó gondolatokat és szerteágazó vágyakat talál magában. Ezek között élünk, mindenhova elkísérnek minket, meghatározzák mindennapjainkat, mégsem találunk magunk számára otthont ezekben. Valahogy nem bukkanunk rá a füves legelőkre és a csendes vizekre. Aki nem csak egy pillanatra, hanem kitartó és szelíd figyelemmel, mint meleg takaróba burkolózik a csöndbe, az olyan útra lép, amely az élők földjére vezet. Ezen az úton egyre közelebb kerül valódi önmagához és így embertársaihoz is; elkezdi fölfedezni életének alapirányát, és itt végre valóságosan megtapasztalja Isten bensőséges támogatását.

Erre az útra hívunk! A lelkigyakorlat teljes csöndben történik, napi 3-4 csöndes imában, 3-4 imamód betanulásával, a kísérőkkel való napi beszélgetéssel, napi szentmisével, rövid tanításokkal.

Teljes költség: nem keresőknek: 22.650.-Ft; keresőknek:23.650.-Ft

Augusztus 13-31. Pihenjen, nyaraljon az Életrendezés Házában!

Évről – évre fokozódó igény van arra, hogy akik már megfordultak nálunk szeretnének visszatérni pihenés, nyaralás céljából, egyénileg vagy családjukkal együtt. Erre szeretnénk a fent megadott napokkal lehetőséget biztosítani. E kijelölt időszakban ki-ki annyi napra jelentkezhet, amennyire szeretne. Igény szerinti ellátást biztosítunk, nincsenek kötött és szervezett programok, mindenki szabadon, kedve szerint töltheti idejét. Örömmel hívjuk és várjuk azokat is, akik még nem voltak házunkban.

Szeptember 28-30. A Mennyország benned van!

Vezeti: Illés Albert SJ

Az öröm életrajza szent ignáci úton. „Az ember benne áll az élet küzdelmében, ami néha harcnak tűnik. Szüntelenül küzdenie is kell, hogy kitartson a jóban: Isten kegyelmének segítségével és csak komoly erőfeszítések árán tudja elérni belső egységét. (Gaudium et spes 37.)

Az egyik zászló Krisztusnak a Legfőbb Vezérnek és Urunknak zászlaja, a másik Lucifernek, az emberi természet halálos ellenségének zászlaja.” (Szt. Ignác Lgy 136.P.)

Benned mi van? Érdemes a mai káoszban ezt tisztázni!

Költségek: nem keresőknek: 9.450.-Ft; keresőknek: 10.750.-Ft


A lelkigyakorlatokhoz az ABLAK Támogatási program keretén belül támogatás igényelhető az összes költség maximum 20%-ig. A támogatási igényt a jelentkezéskor kell jelezni.


Örömmel adunk helyet közösségeknek is lelkigyakorlataik megtartásához.


Jelentkezés a honlapon (www.eletrendezeshaza.hu) található jelentkezési lap kitöltésével email: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet

vagy levélben, telefonon:

Életrendezés Háza, 7694 Hosszúhetény, Püspökszentlászló 11.

Tel.: 72/490-610; 30/3385-784E-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet Web: www.eletrendezeshaza.hu


Üdülési csekket, bankkártyát, SZÉP kártyát (OTP, MKB, K&H) elfogadunk!

***

Mindig azt tapasztaljuk, hogy akik gondterhelten, fáradtan jönnek házunkba, a pár napos ittlét végén ragyogó arccal, új életkedvvel és mély benső örömmel eltelve térnek haza. Ezt kínáljuk házunkban, bár tudjuk, hogy a sikert nem a mi ügyeskedésünk, vagy tudásunk biztosítja, hanem a teremtmény együttléte Teremtőjével.”

Vácz Jenő SJ