Szegedi Ferencesek

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Honlap Aktuális Hírdetések hirdetés 2010. február 21. Nagyböjt 1. vasárnapja

hirdetés 2010. február 21. Nagyböjt 1. vasárnapja

Email Nyomtat PDF


 

kérjük a hirdetések felolvasásakor a ferences körlevelet is felolvasni!

Jövő vasárnap a ferences iskolákra adjuk a pesrselygyűjtés összegét!

 

1.  Holnap / Ma szentmisék után hamvazás lesz.

2.  A nagyböjtben péntekenként 17.15-kor keresztúti ájtatosság lesz a templomban.

3.  Jövő héten kivételesen nem lesz reggeli zsolozsma.

4.  A héten 22-én Szent Péter apostol székfoglalásának, 24-én Szent Mátyás apostol ünnepe lesz.

Egyéb:

1.   Az Egyházmegyében 8 alkalomból álló bibliodráma-kurzus indul. Tudnivalók a hirdetőtáblán megtalálhatók.

2.  Március 17-én (szerdán) este 7 órától, „Hiszek a romokon” című rock oratórium kerül bemutatásra a Szegedi Dómban. Az előadás után megtekinthető „Szegediek a csíksomlyói búcsúban” képkiállítás, amelyre a szervezők várják a zarándokok képeit. Részletek a kihelyezett plakáton és szórólapokon.

 

Iskolai gyűjtés a ferences templomokban 2010. február 27-én

Kedves Testvérek!

Napjainkban, amikor Magyarországon azt tapasztaljuk, hogy mindennek az ára csak növekszik, akkor egyre inkább be kell osztanunk mindazt az anyagi erőt, ami még van. Sokszor úgy látszik, hogy ez képtelenség: annyi mindenre kellene, és mégsem jut. És még ehhez a családokban a keresők is igen sokan elveszítik munkahelyüket, még kiszolgáltatottabbakká válnak. Sajnos köztük sok gyermek is.

Mégis, amikor a nagyobb szükségről, a nagyobb bajról értesültetek (így például a Haitin lezajlott súlyos földrengésről), felbuzgott lelketekben a szeretet, és magatokra nem figyelve segítettetek távolélő, és gondokkal küzdő testvéreiteknek. (Ferences templomainkban összesen 5 millió forint gyűlt össze, több, mint némelyik egyházmegyében!!!)

És lám, itt van a következő gyűjtés: 2010. február 27-én országszerte a katolikus oktatás segítésére gyűjtünk. Templomunkban pedig kifejezetten ferences iskoláink megsegítésére. Kérünk benneteket, segítsetek adományaitokkal, hogy az Esztergomban (hozzákapcsolódóan Bajnán és Nagysápon), Szentendrén, Budapesten, (Szent Angéla) Gyöngyösön és Mohácson fenntartott iskoláinkban folytathassuk szolgálatunkat! A felsorolt iskolák normális működéséhez 2010-ben közel 200 millió forint hiányzik. Igyekszünk megszorításokkal élni, ahol csak lehet, de nem szeretnénk, ha a megszorítás a levegőt venné el az élettől. Nem szeretnénk, ha iskoláinkban a nevelés és a tanítás színvonala csökkenne, ha pedagógusokat kellene elbocsátanunk, ha a rászoruló és éhező gyermekeknek nem tudnánk étkezést biztosítani. De sajnos, évek óta még az inflációval sem növelik az állami normatív támogatást, sőt le-lecsippentenek belőle. Az iskoláinkat jogosan megillető, de elmaradt „kiegészítő normatív támogatásokat” nem utalják át. Pedig ez az ott tanuló gyermekek szüleinek adóját is tartalmazza. A nemrég elfogadott állami költségvetés pedig szinte teljesen ellehetetlenítette az iskolák működését.

Nem az amúgy is adózó és adakozó testvérektől kellene most is kérnünk, mégis kérjük, hogy aki tud, segítsen iskoláinkon, a katolikus magyar jövő építéséért.

Hálás köszönettel a ferences testvérek nevében:

 

 

Magyar Gergely tartományfőnök