Szegedi Ferencesek

 
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Honlap Aktuális Hírdetések 2010. 03. 28. Virágvasárnap

2010. 03. 28. Virágvasárnap

Email Nyomtat PDF 1. Köszönjük a múlt vasárnapi perselyadományokat, 60.000.- Ft-ot küldtünk segítségül a Szentföldön élő keresztényeknek.


 1. Holnap / Ma 10 órakor lesz az ünnepi szentmise, a betegeket, pedig a 15 órakor kezdődő szentmisére várjuk.


 1. Nagycsütörtökön és Nagypénteken az esti szertartások végén virrasztás lesz templomunkban, maradjunk itt minél többen ezen a közös imádságon.

 2. A szertartások és a gyóntatás rendje a szórólapokon és a hirdetőkön látható, kérjük, hogy figyelmesen olvassuk el. A szertartások alatt nem lesz gyóntatás. Nagypénteken szigorú böjtöt tartunk, ami azt jelenti, hogy 18-60 éves korig csak háromszor szabad étkezni, és egyszer jóllakni, 14 éves kor­tól pedig hústól kell tartózkodni.

 3. Nagypénteken és Nagyszombaton reggel 8-tól szeretnénk a templomot imádságra nyitva tartani. Ezért kérjük a testvéreket, hogy hátul a kis asztalon lévő lapra írják fel nevüket, hogy mikor tudnak az imádságban és a templom őrzésében részt venni. Egy-egy órára legalább két ember jelentkezését várjuk.

 4. A nagyszombati körmenetre kérjük, hogy mindenki hozzon gyertyát magával.

 5. Húsvétvasárnap a 9-es szentmise végén lesz a húsvéti ételszentelés. Kérjük, hogy minél többen éljünk ezzel a szép hagyománnyal és bátran hozzon mindenki az otthoni húsvéti ételekből az áldásra.


   

 6. Az iroda nagycsütörtökön csak délelőtt lesz nyitva, nagypénteken és húsvét hétfőn zárva tartjuk.

 7. Húsvéthétfőn vasárnapi miserend lesz.