Szegedi Ferencesek

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Honlap Aktuális Hírdetések 2012. június 24. Évközi 12. vasárnap

2012. június 24. Évközi 12. vasárnap

Email Nyomtat PDF

2012. június 24.


Keresztelő szent János születése


Évközi 12. vasárnap


Plébániánk ministránsai és a Cinke kórus nyári táboruk anyagi támogatására jótékonysági koncertet szerveznek június 24-én, jövő vasárnap, a 9 órai szentmise után. A pénzbeli támogatás mellett elfogadnak zöldséget, gyümölcsöt és egyéb adományokat is.

(A tábor június 25. és 30. között lesz Mátraházán.)


A LátogatóBarát Szolgáltató Kft. a Szeged-Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont üzemeltetője 1 fő boltvezető és 2 fő tárlatvezető munkatársat keres . Részletek az irodán.

Magyarország katolikus hetilapja, az Új Ember kérte közvetítésünket leendő és jövőbeli olvasói felé. Az Új Ember1945 óta világnézeti és lelkiségi hetilapként igyekszik tájékoztatni a híveket az egyház és a világ eseményeiről, életéről – katolikus szemmel. A gazdasági válság természetesen őket sem került el, ennek ellenére az előfizetők számára kedvezményeket biztosítanak. Egyéb kiadványaikat is ajánljuk (a kéthavonta megjelenő Új Ember Magazin, a havi Adoremus, az Embertárs című lelki - gondozói folyóirat vagy évről évre a katolikus naptárak és könyveik). Ezek a hívek és a papság igényeinek szolgálata mellett a kiadó fennmaradását is segítik.


A Tömörkény István Gimnázium végzős képzőművész tanulóinak munkáiból nyílt kiállítás a Kultúrházban. Megtekinthető : 2012. július 2-ig hétköznap 8-20 óra között.A Darudübögős Tánckör 29-én, pénteken tartja évzáró táncházát 19 órai kezdettel a Kultúrházban. A Balga zenekar húzza a talpalávalót. A belépés ingyenes, de saját maga számára mindenki hozzon harapni és innivalót.Főtisztelendő Plébános atyák!

Idén indul Szegeden a Keresztény Roma Szakkollégium a felsőoktatásban tanuló diákok számára. Alapítója a Szeged-Csanádi Egyházmegye, vezetője Mészáros Ferenc (a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium tanára).Egy kiépülőben levő országos intézményhálózathoz csatlakozunk: „Tavaly ősszel a jezsuita rend Budapesten, a görög katolikus egyház Miskolcon, a református egyház Debrecenben, az evangélikus egyház pedig Nyíregyházán nyitotta meg a maga szakkollégiumát felsőoktatásban tanuló elsősorban cigány hallgatók számára.”Az intézmény most hirdette meg felvételijét. Kérem, ha ismernek olyan fiatalokat, akiket érinthet, továbbítsák a csatolt file-okban található információt!

Csatoltan küldöm Önöknek a Szeged-Csanádi Egyházmegye alapításában újonnan induló Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium felvételi felhívását. A pdf file egy figyelemfelkeltő plakát, a szöveges pedig a felvételihez szükséges részletesebb információkat is tartalmazza. Az intézmény kéri, hogy szíveskedjenek hirdetni ezt az információt!